CV

Opleiding en academische positionering
Ik heb Nederlandse Taal & Cultuur gestudeerd (MA, Universiteit Leiden), en deed daarna een research master Social Sciences (MSc, cum laude, Universiteit van Amsterdam). Tijdens mijn opleiding Nederlands ontwikkelde ik interesse in taalbeheersing, retorica en gender in taal. Tijdens mijn opleiding Social Sciences raakte ik geïnteresseerd in moderniteit, epistemologie en democratisering. Ik kreeg speciale aandacht voor de positie van minderheden, en de positie van seksualiteit en gender in de multiculturele samenleving. Na mijn afstuderen heb ik mij verder gespecialiseerd in Science & Technology Studies (STS), in het bijzonder in de manier waarop mensen en objecten relaties met elkaar aangaan in de hoogmoderne samenleving. Ik hou me graag bezig met de vraag hoe deze inzichten kunnen helpen bij vraagstukken over diversiteit en inclusie, en bij het integreren en moderniseren van de klassieke sociale wetenschappen.

> Ga naar mijn LinkedIn
> Lees mijn profielen op de Gay Krant en op Linda Nieuws (2017)
> Lees mijn recensie van een van de boeken van Bruno Latour over moderniteit (2015)


Voormalige activiteiten en werkervaring

  • Van 2021 tot 2022 was ik een van de initiatiefnemers van de Vierde Golf, een linkse beweging voor een andere omgang met de coronacrisis en vergelijkbare ‘wicked problems’. Als lid van de initiatiefkring heb ik deze beweging qua inhoud en organisatie helpen opbouwen.
  • Van 2009 tot 2021 was ik betrokken bij het Oegandese bedrijf AFRIpads. In 2009 was ik als vrijwilliger betrokken bij de oprichting van het bedrijf, dat herbruikbaar maandverband produceert voor arme plattelandsmeisjes om schooluitval tegen te gaan. Het succes van AFRIpads inspireerde mij om later meer te doen met sociaal ondernemerschap. Ik zat tot 2021 in het bestuur van de AFRIpads Foundation, een stichting die het bedrijf vanuit Nederland ondersteunt met donaties en expertise.
  • Van 2008 tot 2021 was ik betrokken bij de summer schools over gender en seksualiteit van de UvA. Daar hield ik me onder andere bezig met de vraag hoe de Nederlandse geschiedenis, sociale bewegingen, wetgeving en beleidskaders ten aanzien van gender en seksualiteit het beste aan internationale studenten overgebracht kunnen worden. Samen met Marie-Louise Janssen was ik academisch directeur van de summer school Introduction to Sexuality Studies.
  • In 2016 tot 2019 werkte ik voor IncInc, een start-up op het gebied van Diversiteit & Inclusie (D&I) waar ik een van de initiatiefnemers van was. Via verschillende onderzoeksmethoden, zoals interviews, veldbezoeken en etnografie, bracht het bedrijf in kaart hoe D&I vormgegeven kan worden binnen verschillende soorten organisaties.
  • Van 2016 tot 2018 was ik voorzitter van het Prostitutie Informatie Centrum (PIC) op de Amsterdamse Wallen, waar ik een bijdrage heb geleverd aan het levenswerk van sekswerkactivist Mariska Majoor.
  • Van 2013 tot 2017 was ik bestuurslid van de Mosse Stichting van de Universiteit van Amsterdam, een stichting ter bevordering van LHBT-studies in de geest van historicus George Mosse.
  • Van 2010 tot 2014 was ik voorzitter van UvA Pride, een stichting ter bevordering van LHBTIQ+-acceptatie aan de Universiteit van Amsterdam.
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close