Inclusief van wokie tot wappie

  • TRAINING
  • Inclusief van wokie tot wappie | Word je bewust van je neiging tot vooroordelen en uitsluiting, en ontwikkel een open geest voor mensen die anders zijn.
  • 1 bijeenkomst van 3 uur
  • Tot circa 20 deelnemers
  • Prijs en meer informatie: laurensbuijs@protonmail.com

Diversiteit en inclusie begint met bewustwording over de onbedoelde, onbewuste en subtiele manieren waarop uitsluiting tot stand komt. Uitsluiting is namelijk niet verdwenen, ook niet in het moderne Nederland. Bewustwording over de manieren waarop uitsluiting nog altijd plaatsvindt is de eerste stap op weg naar verandering. Dat geldt voor professionele organisaties, maar ook voor bewegingen en gemeenschappen.

In deze training nemen deelnemers kennis van de laatste inzichten over uitsluiting vanuit de psychologie en de sociologie. Door middel van innovatieve testjes en empathische werkvormen zullen we het bewustzijn vergroten over de eigen verstopte vooroordelen, maar ook over de stille normen in ons eigen team, groep of gemeenschap.

De training gaat over vooroordelen op het gebied van de klassieke uitsluitingscategorieën zoals gender, seksualiteit, klasse, etniciteit, etc. Maar ook staan we stil bij de vooroordelen die we hebben over andere groepen, zoals complotdenkers, ongevaccineerden of FVD-stemmers. Het doel is om begrip en dialoog te creëren over het hele politieke spectrum heen, van wokie tot wappie. Dit alles gebeurt op een veilige manier, zonder ‘shaming & blaming’.

Deelnemers aan deze training hebben na afloop meer bewustzijn over hun eigen vooroordelen, en een paar concrete handvatten om hun empathische vermogen voor mensen die anders zijn dan zij te vergroten. De training duurt 3 uur, en wordt zowel in het Engels als het Nederlands aangeboden.

Echte verandering bereik je niet met één training. Daarom bied ik als D&I-professional langere verandertrajecten aan, waarmee diversiteit en inclusie in het DNA van een organisatie of gemeenschap worden verankerd. Zie voor meer informatie onder het kopje Ondernemen.

Ontvang updates in je mail

Laat je e-mailadres hier achter om updates te ontvangen van Laurens Buijs.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close