Verklaring: Laurens Buijs trekt zich terug als lijstduwer voor Samen Voor Nederland

Aan het begin van de campagnetijd kondigde ik aan de politieke partij Samen Voor Nederland te steunen bij de aanstaande verkiezingen op 22 november. Helaas vroeg de partijleiding mij het afgelopen weekend om me terug te trekken, omdat mijn kritische standpunten ten aanzien van Forum Voor Democratie niet gewaardeerd werden.

Het is helaas de tweede keer in een jaar dat ik gecanceld ben: eerst door de UvA en de linkse politieke gemeenschap daaromheen, vervolgens door FVD en de rechtse politieke gemeenschap daaromheen. Ik betreur het dat Samen Voor Nederland met deze canceling meedoet, een partij waarin ik tot dat moment veel vertrouwen had.

Lees meer over mijn “dubbele canceling” op de website van Niburu:
Laurens Buijs nu ook door alternatieve wereld gecanceld

Ik blijf het van groot belang vinden dat in Nederland zo snel mogelijk een brede volkspartij wordt gebouwd, waarin gematigd links en gematigd rechts zich kunnen verenigen en samen een vuist kunnen maken tegen het oprukkende totalitarisme. Helaas is dat voor deze verkiezingen niet gelukt. Ik raad iedereen dan ook aan de aanstaande verkiezingen niet te stemmen.

Maar ons definitief afkeren van de gevestigde politiek is natuurlijk geen oplossing. We zullen moeten blijven vechten om onze gekaapte instituties terug te kapen, inclusief de Tweede Kamer. Ik verwacht dat de volgende verkiezingen niet vier jaar op zich laten wachten, en blijf me voor een nieuwe brede volksverzetspartij inzetten.

Cruciaal daarbij is dat deze partij radicale vrijheid van meningsuiting omarmt. Ook moet de partij niet top-down rondom personen, maar bottom-up rondom principes worden gestructureerd. Dat is de enige manier om te voorkomen dat ego-dynamiek de partij overneemt en verwoest.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close