Verklaring: waarom ik lijstduwer ben voor Samen Voor Nederland

De komende Tweede Kamer-verkiezingen ben ik als lijstduwer verkiesbaar voor de nieuwe politieke partij Samen voor Nederland. Middels deze verklaring wilde ik graag mijn motivaties toelichten.

De vrijheid in Nederland staat onder grote druk. Het parlement staat steeds meer buiten spel. De institutionele corruptie in Den Haag en daarbuiten is zo groot, dat men inmiddels met recht kan spreken van een ‘deep state’. Een steeds hechter wordende elite van topambenaren, bestuurders, directeuren, CEO’s, lobbyisten, bankiers, etc. vormt inmiddels zo’n hecht netwerk, dat men kan spreken van een schaduwregering. Dit leidt inmiddels tot totale uitholling van de democratische rechtsstaat.

Lees meer over waarom ik Mona Keijzer, Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas niet vertrouw:
Reconstructie van het strategische plan achter BBB en NSC

Ik maak mij grote zorgen over de vrijheid in Nederland, en zie maar weinig partijen die echt onafhankelijk opereren van de gevestigde orde. In mijn ogen zijn dat op dit moment alleen FVD, PVV en BVNL. Hoewel ik deze partijen van harte steun in hun verzet tegen het establishment, vind ik het belangrijk dat er ruimte komt voor een brede volkspartij die ook een ander publiek aanspreekt. Het verzet in Nederland is nu overwegend rechts, en ik vind het de hoogste tijd dat dat verbreed wordt.

Kijk mijn optreden bij Ongehoord Nederland terug waarin ik mijn steun voor Samen voor Nederland toelicht.

De volgende elementen spreken mij aan aan Samen voor Nederland:

  • De partij is ontstaan uit grassroots activisme tegen totalitaire politiek;
  • De partij heeft een volks karakter: no-nonsense en zonder pretentie;
  • De partij bestaat uit gewone mensen met een hart van goud;
  • De partij positioneert zich niet op de rechtervleugel maar profileert zich als brede middenpartij, en is in mijn beleving eerder links in het DNA;
  • De partij heeft oog voor de kwetsbaren en minderheden zoals armen, LHBTI’s, mensen van kleur, etc, maar ook voor de planeet als geheel;
  • De partij wil onmiddellijke terugtrekking van Nederland uit alle neoliberale supranationale instituten waarmee het surveillancekapitalisme het land wordt binnengehaald (EU, WEF, NAVO, WHO, etc.).

In mijn beleving wonen we momenteel in bezet gebied, en moet Nederland bevrijd worden. Ik denk dat SVN een aanvulling is op de al bestaande onafhankelijke partijen, en dat deze partij – als die in de Kamer komt – een waardevolle bijdrage kan leveren aan de strijd voor een vrij Nederland. Deze strijd is inmiddels in een cruciale fase beland; we hebben geen tijd te verliezen en zullen ons zo snel mogelijk massaal moeten verenigen.

Dus daarom: Samen voor Nederland!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close