Massaal vertrek van politici luidt nieuwe fase in van de uitrol van het surveillancekapitalisme

De val van het kabinet, de massaal vertrekkende politici en de nieuwe verkiezingen luiden in mijn beleving het begin van nieuwe fase van het internationale high-tech surveillancekapitalisme in.

Lees meer over het werk van Harvard-professor Shoshana Zuboff over het surveillancekapitalisme:
Big Tech loopt op schema met totalitaire machtsgreep

Het surveillancekapitalisme is een totalitaire ideologie die onder andere tot uiting komt in de vorm van The Great Reset, het initiatief van het World Economic Forum om de wereldeconomie als reactie op de Coronapandemie geheel anders in te richten.

Op basis van de kennis die ik tot nu toe heb opgedaan over de uitrol van het internationale surveillancekapitalisme, schat ik in dat de fases als volgt zullen lopen:

  • Fase 1 (2019-2023): Inperking grondrechten en totalitaire massavorming via continue stroom aan shock doctrines: Covid, klimaat, Oekraïne, woke, etc.
  • Fase 2 (2023-2027): Criminalisering en eliminering van alle oppositie door middel van “extreemrechts”-framing, en het vervangen van de oppositie door “controlled opposition” (de facto het einde van de democratische rechtsstaat). Aangejaagd door aanvallen op primaire basisbehoeften: crises in voedsel-, energie-, woning- en geldsystemen.
  • Fase 3 (2027-2031): Invoering AI-gestuurde high-tech totalitaire controlestaat via alomvattend sociaalkredietsysteem: digitale munt, CO2-budget, vaccinatiepaspoort, basisinkomen, QR-pas etc. Wie in het systeem stapt, stelt basisbehoeften veilig en wordt “gered”.

Lees meer over de gevaren van kunstmatige intelligentie en hoe daarmee om te gaan:
Alleen met democratisering van wetenschap en tech kan een AI takeover voorkomen worden

Met dank aan Rutte voor het grotendeels succesvol afronden van fase 1. Hij is een dienstbare en trouwe bondgenoot van het internationale surveillancekapitalisme gebleken, en zal daar nu ook voor beloond worden in de vorm van een nieuwe baan in de internationale top.

Timmermans is uit Brussel neergedaald om een belangrijke rol te spelen bij fase 2. Hij is geschikt, omdat het onderwerp klimaat en basisbehoeften de komende jaren een belangrijke rol zullen spelen. Hij zal uiteraard geholpen worden door de VVD en D66, als die laatste partij na de verkiezingen nog wat voorstelt althans.

Een belangrijke rol in fase 2 spelen Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas. Zij zijn een typisch voorbeeld van ‘controlled opposition’: ze lijken vernieuwing te belichamen, maar dienen intussen gewoon de belangen van de gevestigde orde. Zij spelen een belangrijke rol in fase 2 om de onvrede die de laatste jaren is ontstaan en die zich in steeds georganiseerder verzet aan het vertalen was, te neutraliseren.

Lees meer over de problemen met de politiek van Pieter Omtzigt en zijn partij Nieuw Sociaal Contract:
Van Pieter Omtzigt hoeven we geen echte verandering te verwachten

Ongetwijfeld sturen de krachten achter het internationale surveillancekapitalisme straks de poppetjes voor fase 3, afhankelijk van hoe de vlag er dan voorstaat en wat er nodig is om de klus te klaren.

Let op: Nederland is proeftuin van de totalitaire wereldelite. Samen met USA, UK & commonwealth wordt hier als eerste uitgetest wat straks over de gehele wereld wordt uitgerold, zo maakte de documentaire Plandemic 3: The Great Awakening onder andere mooi duidelijk. Er zijn dus machtige krachten die er alles aan zullen doen dat de uitrol van het internationale surveillancekapitalisme hier volgens plan verloopt.

Lees meer over de waarde van complotdenken:
Waarom we vooral veel kunnen leren van complotdenkers

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close