De zwarte gemeenschap zou excuses van Rutte voor slavernij niet moeten accepteren

Ik vind het een groot schandaal hoe Rutte omgaat met de excuses voor de slavernij. Er wordt met de behoeften, emoties en verlangens van de zwarte gemeenschap zelf gewoon geen enkele rekening gehouden, sterker nog, er wordt mee gespeeld zoals een kat met zijn prooi speelt.

Het is zo klaar als een klontje: Rutte en zijn regering hebben geen oprechte betrokkenheid bij het ongekende leed van de zwarte gemeenschap. Rutte is zoals altijd een rasopportunist en biedt zijn excuses aan uit persoonlijk gewin. Hij wil zich simpelweg tooien in politiek-correcte veren om zijn ware machtsagenda te bedekken.

De zwarte gemeenschap kan uit respect voor het leed van hun voorouders niets anders doen dan deze excuses weigeren, dit kabinet de rug toe keren, en samen met de vele andere slachtoffers van deze regering vechten voor de val van Rutte en een hele nieuwe politiek. De tijd is simpelweg nog niet rijp voor oprechte excuses voor de slavernij, helaas.

Excuses kun je alleen aannemen van mensen die het menen. En mensen laten zien dat ze het menen in hun daden. Rutte is een keiharde neoliberaal, die de exploitatie en uitbuiting van mens en natuur belichaamt. Rutte is dus sowieso niet de persoon die excuses voor de slavernij op een geloofwaardige wijze kan maken.

Maar de vraag is wanneer de zwarte gemeenschap die conclusie trekt. Want ik zie nog veel zwarte mensen in een ongelofelijke naïviteit verkeren. Ze denken dat ze met rechtszaken, lobby en aanvullende afspraken alsnog zaken kunnen doen met dit kabinet. Het kan niet anders of daar zit ego bij: wie mag samen op de foto met de premier op dit zogenaamd “historische” moment?

De zwarte gemeenschap zou ter inspiratie eens op de Amsterdam Gay Pride moeten kijken om te zien wat voor ellende komt van heulen met het corrupte establishment. Op termijn wordt je hele beweging uitgehold en er blijft niets anders dan een betekenisloze façade over. Bedrijven als Booking.com, McKinsey en KLM dringen hun logo aan je op zodat ze kunnen pronken met hun tolerantie en vrijzinnigheid, maar intussen wordt de ziel van de beweging afgeknepen.

In dat opzicht is deze hele situatie een mooie test voor de zwarte gemeenschap, en wordt hen een kans aangereikt om te breken met eeuwenoude patronen. De gemeenschap wordt wederom geconfronteerd met een machtige corrupte witte man die de zwarte mens wil gaslighten, vernederen en voor z’n eigen opportunistische karretje wil spannen.

Door Rutte de rug toe te keren, kan de zwarte gemeenschap van nu weer in praktijk brengen wat hun voorouders op keiharde wijze hebben ondervonden: met het witte patriarchaat valt niet te onderhandelen, dat kan alleen ten val worden gebracht.

Zwarte gemeenschap, doe aan echte intergenerationele traumaheling en geef die enge Rutte een dikke vette zwarte middelvinger.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close