De One Love-armbandjes zijn slechts lege symboolpolitiek, dus FIFA-verbod maakt geen verschil

Het is natuurlijk schofterig dat de FIFA zoiets onschuldigs als het One Love-armbandje verbiedt, en het laat zien hoe gecorrumpeerd die organisatie nog steeds is (al zo lang ik besta).

De “Today I feel gay” speech van FIFA-baas Gianni Infantino was ontluisterend. Je ziet dat deze hypocriete man zich gewoon laat souffleren door de corrupte overheid van Qatar.

Aan de andere kant is het een feit dat de corupte regeringen van olielanden als Qatar, Saudi-Arabiƫ en de Emiraten alleen maar kunnen bestaan omdat ze de belangen dienen van het Westerse imperialisme. Uiteindelijk wijzen de vingers die we naar anderen wijzen, dus toch weer naar ons terug.

Al zouden we van de FIFA wel een One Love-armband mogen dragen, dan nog is dit lege symboolpolitiek zolang we onze eigen regeringen niet dwingen te stoppen met de medeplichtigheid aan Westers imperalisme.

En dat doen we niet. Bij de volgende verkiezingen staan al die mensen die nu moord en brand schreeuwen over de armbandjes, gewoon weer het corrupte establishment in stand te houden met hun stem op VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, etc.

Ik hoop dat Oranje straks in de finale op de een of andere manier toch nog een onverwacht statement durft te maken. En ik hoop verder vooral dat Nederland inderdaad in de finale komt.

Het WK is begonnen, zoals gebruikelijk tegen een door en door corrupte achtergrond. Niets nieuws onder de zon. Ik ga genieten van ons elftal, dat met de fantastische bondscoach Louis van Gaal altijd tot verrassingen in staat is.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close