De Gay Pride is gekaapt, en er is snel actie nodig om hem terug te kapen

Ik heb dit weekend de Amsterdam Pride bezocht, en het viel me weer op wat een leeg en hypercommercieel feest is dit geworden.

Zeker de helft van de boten zijn van planeetverwoestende, hebzuchtige, gewelddadige, frauderende en/of belastingontduikende instellingen en organisaties die aartsvijanden zouden moeten zijn van iedereen die het heteronormatieve patriarchaat ten val wil brengen.

Op die boten staan hetero’s in corporate outfit bier te hijsen. Ze staan op de boot alsof ze een grote daad van maatschappelijk verzet plegen, de mensen op de kades opjuttend. En de mensen op de kade jutten op hun beurt de mensen op de boten op. Mensen schreeuwen “equality” en “freedom” maar wat het nog betekent weet niemand. Het is een soort wederkerige masturbatie zonder enige emancipatoire agenda.

Aan de andere kant de totaal lege identiteitspolitiek van de regenboogvlag die steeds meer gemutileerd wordt met allemaal idiote en esthetisch onverantwoorde kleuren en vormen. Kijk naar de onderstaande vlag. Welke verdwaalde ziel heeft deze esthetische nachtmerrie in godsnaam ontworpen en hoe bestaat het dat zoiemand door onze community niet is gecorrigeerd in dit onzalige plan? Waarom stoppen we deze woke waanzin niet, en wel nu? Wat is er mis met de oorspronkelijke regenboogvlag?

Om nog maar te zwijgen van de genderellende waar we in terecht zijn gekomen met pronouns, non-binair en genderneutraal. De eindeloze letters achter LHBTI, voor iedereen een eigen hokje. Het riekt naar Apartheid en de wetenschappelijke basis is nul, maar toch doen “wij progressieven” er allemaal aan mee en zetten we onze pronouns op onze LinkedIn. Waar gaat dit nou eigenlijk allemaal over en vooral: wat is het doel, wat willen we uitstralen, welk mens- en wereldbeeld zit hierachter, en hoe willen we Monique en Hassan uit Alphen aan den Rijn hierin meenemen?

Let’s face it: de Pride is op geen enkele manier meer onderdeel van de oplossing. De Pride is gekaapt door het neoliberale patriarchaat en keihard onderdeel van het probleem. En onze community staat erbij en kijkt ernaar. Pilletje in je mik en lekker meefeesten aan de Prinsengracht, op Milkshake en bij Fun House. Inkakken is bijpakken toch? Zorgen om soa’s hebben we niet, want daar nemen we toch gewoon medicijnen tegen? Als we maar kunnen dansen, lachen en neuken.

Het evenement belichaamt wat er mis is met deze tijd. Leegte, hedonisme en ongeremde ego-geilerij. Een massa mensen met elkaar verwikkeld in een wedstrijdje progressief zijn.

Ik kan er niet meer tegen, hoe de LHBTI-beweging zich ontwikkelt. Vind je het gek dat we steeds meer mensen tegen ons in het harnas jagen? Beseffen we dan echt niet dat we met deze hedonistische leegte de homofobe veenbrand die ook in het Westen nooit is gedoofd alleen maar aanwakkeren?

De Pride-organisatie voelt inmiddels ook wel aan dat het evenement nergens meer over gaat maar maakt precies de verkeerde beweging. De oplossing is natuurlijk niet dat we het feest eruit slopen en in plaats daarvan een inhoudelijk debatcentrum ervan maken. Dat gaat de lege wokeness alleen maar in de hand werken.

Nee laten we alsjeblieft vasthouden aan de boten en aan het feesten. Maar laten we het feestje alsjeblieft weer echt ergens over laten gaan.

Alle woordvoerders van de beweging moeten meteen begin september met elkaar rond de tafel. Ze moeten met de neus op de feiten worden gedrukt: we kunnen ons deze hijack niet langer permitteren. We moeten zij aan zij weer de aanval openen op het neoliberale patriarchaat.

We hebben geen tijd te verliezen, want het patriarchaat is bezig met een zieke poging zich definitief te vestigen via high-tech surveillancekapitalisme.

Dit is het moment om als gemeenschap een nieuwe visie te ontwikkelen die afstand neemt van politieke correctheid en lege identiteitspolitiek. Dit is het moment om ons collectieve trauma en onze ongezonde manieren om daarmee om te gaan in de bek te kijken.

Dit is het moment samen een vuist te maken. Dit is het moment echte bondgenootschappen te smeden met authentieke grassroots bewegingen.

Op zoek naar de echte authentieke krijgers onder de moslims, de boeren, de schoonmakers, de arbeiders, de spirituelen, de ongevaccineerden, de zorghervormers, de milieuactivisten, de leerkrachten, de allochtonen, de armen, de off grid-levers, etc.

Als een gek een echte strijdlustige gemeenschap creëren met iedereen die elke dag keihard vecht tegen onze doorgeslagen hyperconsumentistische materialistische destructieve samenleving. En iedereen die medeplichtig is aan deze samenleving gooien we eruit, dat zijn geen bondgenoten van queers.

Hallo, wake up, we staan op ramkoers met de planeet. We hebben echt geen seconde tijd te verliezen aan dit soort idiote, smakeloze en totaal gecorrumpeerde evenementen als Amsterdam Pride.

Terugkapen die hap, en wel nu!

Actie actie actie.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close