Robin Fransman stierf in het harnas als verzetsheld tegen de coronamaatregelen

Een medestrijder is gestorven aan Corona… of beter gezegd, wat ik er nu van weet: gestorven aan de complicaties van zijn behandeling tegen corona. Robin Fransman, oprichter van Herstel-NL, is gister overleden. Wat ontzettend verdrietig. Het laat maar weer zien dat de strijd tegen de Coronamaatregelen nooit moet leiden tot bagatelliseren van het virus, zoals bijvoorbeeld Thierry Baudet doet.

Corona bagatelliseren is iets wat Robin Fransman zelf trouwens nooit deed: hij nam Corona heel serieus. Hij was wel bewust ongevaccineerd. Maar heel veel ongevaccineerden nemen Corona wel serieus. Dus de vooroordelen dat ongevaccineerden maar een loopje nemen met deze pandemie kloppen gewoon niet.

Ik zie verder zoveel giftige reacties van aanhangers van het vaccinatiebeleid op zijn dood. “Zie je wel”, leedvermaak… Ik heb daar geen woorden voor. Ik vind het zo ongepast om zijn dood te gebruiken om ons ongrondwettelijke vaccinatieprogramma goed te praten. Sorry hoor maar vaccinatiedwang is gewoon nooit gelegitimeerd, dus je verdedigt bij voorbaat een onmogelijk standpunt, welke tragische casus je er ook probeert bij te slepen.

Ik vermoed verder dat dit met dwang en wantrouwen doorspekte vaccinatiebeleid en de polarisatie die daarvan het gevolg is juist ertoe leidt dat mensen geen prik laten zetten die daar misschien wel bij gebaat waren.

Ook leidt de obsessie met vaccinatie ertoe dat we nog steeds geen goede preventie en behandeling hebben van Corona buiten vaccinatie om. Dat moet je allemaal maar zelf op internet bij elkaar scharrelen.

Als je zelf niet goed thuis bent in alternatieve zorg dan kun je heel makkelijk hierin verdwaald raken. En zeker als je eenmaal op de IC van een ziekenhuis ligt om beademd te worden vallen een hoop behandelopties weg die mensen die thuis met internettoegang ziek zijn van Corona wel hebben.

Verder weten we helemaal niet of deze man goede persoonlijke redenen had om geen vaccin te zetten. Want Robin Fransman wist heel goed dat de bijwerkingen van de vaccinatie niet te onderschatten zijn, zeker in geval van bepaalde chronische ziektes of fysieke zwakke plekken.

Daarnaast moet de tijd nog uitwijzen wie er nou echt beter af is: mensen die af en toe een zo verantwoord mogelijk risico lopen om natuurlijke immuniteit tegen Corona op te bouwen, of mensen die zich elk half jaar laten boosteren. Laten we niet vergeten dat aan beide routes risico’s verbonden zijn, dat de bijwerkingen en de risico’s van de vaccins heel slecht onderzocht worden, en we MISSCHIEN pas over een paar jaar wat meer kunnen zeggen over welke route voor wie het verstandigst is.

Wat verlang ik naar de tijd dat we mensen die dood gingen niet zelf verantwoordelijk hielden voor hun dood. Het maakt me zo verdrietig dat Nederland zo’n land is geworden. Aan Robin Fransman ligt het in elk geval niet. Die heeft gedaan wat hij kon om niet alleen het virus te bestrijden, maar ook de democratie overeind te houden. Gestorven in het harnas, wat mij betreft een held.

RIP Robin Fransman

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close